Tafeltennisinfo

Tafeltennis is een sport die door veel mensen, jong en oud, wel eens gespeeld wordt. Vaak in sportkantines, op campings, op scholen of op het werk.
Maar ook als sport kun je tafeltennis spelen. Als je acht of negen bent kun je hier al mee beginnen. reactievermogen, snelheid, goed voetenwerk en het geven van het juiste effect aan de bal, maken tafeltennis tot één van de snelste sporten ter wereld.

Tafeltenniscompetitie

Net als bij andere sporten spelen tafeltennissers competitie. Een team bestaat uit drie spelers*. Deze drie spelers spelen drie enkelspelen. Vervolgens wordt door twee spelers van het team nog een dubbelspel gespeeld.
Tafeltennissers worden naar leeftijd ingedeeld:
Welpen tot 10 jaar;
Pupillen tot 12 jaar;
Kadetten tot 14 jaar;
Junioren tot 17 jaar;
Senioren vanaf 17 jaar.
* Laagste klassen jeugd twee spelers.

Zie voor de tarieven onder het kopje contact.

Recreatiesport

Hoewel het erg leuk is om te doen, is het niet verplicht om competitie te spelen. Je kunt je ook als recreatiespeler bij de club aanmelden. Wedstrijdjes kun je dan spelen met clubgenoten, of in toernooien die voor "afdeling Noord regio Friesland", - waar ttv Nordic onder valt - georganiseerd worden.

Wat heb je nodig voor tafeltennis?

Je hoeft geen dure sportkleding aan te schaffen, een eenvoudig sportbroekje, shirtje en schoenen volstaan al. Een tafeltennisbatje en -balletje zijn ook noodzakelijk en hoeft niet te duur zijn, al is het wel handig je even te laten adviseren door de trainer van ttv Nordic, want een goedkoop batje is niet altijd een goed batje.