Tafeltennisinfo

Tafeltennis is een sport die door veel mensen, jong en oud, wel eens gespeeld wordt. Vaak in sportkantines, op campings, op scholen of op het werk.
Maar ook als sport kun je tafeltennis spelen. Als je acht of negen bent kun je hier al mee beginnen. reactievermogen, snelheid, goed voetenwerk en het geven van het juiste effect aan de bal, maken tafeltennis tot één van de snelste sporten ter wereld.

Tafeltenniscompetitie

Net als bij andere sporten spelen tafeltennissers competitie.  Bij de senioren bestaat een team uit drie spelers. Deze drie spelers spelen elk drie enkelspelen en twee spelers van het team spelen nog een dubbelspel.

Bij de jeugd kan een team uit twee, drie of vier spelers bestaan, afhankelijk van de klasse waarin je speelt. Het aantal wedstrijden dat je speelt kan daarom ook verschillen.

Voor toernooien gelden de volgende leeftijdscategorieën voor de jeugd:

- Onder 11

- Onder 13

- Onder 15

- Onder 17

- Onder 19

Zie voor de tarieven onder het kopje contact.

Recreatiesport

Hoewel het erg leuk is om te doen, is het niet verplicht om competitie te spelen. Je kunt je ook als recreatiespeler bij de club aanmelden. Wedstrijdjes kun je dan spelen met clubgenoten, of in toernooien die voor "afdeling Noord regio Friesland", - waar ttv Nordic onder valt - georganiseerd worden.

Wat heb je nodig voor tafeltennis?

Je hoeft geen dure sportkleding aan te schaffen, een eenvoudig sportbroekje, shirtje en schoenen volstaan al. Een tafeltennisbatje en -balletje zijn ook noodzakelijk en hoeft niet te duur zijn, al is het wel handig je even te laten adviseren door de trainer van ttv Nordic, want een goedkoop batje is niet altijd een goed batje.