Succes voor jeugd Nordic op FK in Dokkum

 

Op zaterdag 23 februari deden 9 jeugdspelers van tafeltennisvereniging Nordic uit Kollum

mee aan de Open Friese Kampioenschappen in Dokkum.

Na de opening van het toernooi werd begonnen met het dubbelspel.

Hierbij waren Senna Detmar en Sanne de Jong zeer succesvol. Zij wonnen de eerste prijs in de

2e klasse jeugd. Ook in de 5e klasse was er een prijs voor Zheng-Ze Zhou die met zijn toegewezen dubbelpartner Luca Messchendorp van ttv Buitenpost ook een eerste prijs behaalde.

Tevens was er nog een tweede prijs voor Sikko Spijkerman en Cas Paauw(ttv Buitenpost) in de 3e/4e klasse.

Na de finales van het dubbelspel ging het toernooi verder met het enkelspel. De spelers waren in poules ingedeeld en na de poules werden de vervolgrondes gespeeld.

Verschillende spelers van Nordic kwamen een ronde verder. Er waren veel spannende wedstrijden waarbij maar nipt werd gewonnen of verloren. Ook het meegekomen publiek genoot van de wedstrijden. Uiteindelijk werden er ook in het enkelspel een aantal prijzen gewonnen:

Senna Detmar 3e in de 2e klasse

Zheng-Ze Zhou 1e in de 5e klasse

Sikko Spijkerman 2e in de 5e klasse

Zheng-XI Zhou 3e in de 5e klasse

Ook trainer Harm van Wieren werd deze middag nog eerste in de Heren F klasse.

Al met al een zeer leuke en succesvolle dag voor onze vereniging.

 

 

 

 

 

Clubkampioenschappen 2016

 

Vrijdag 20 mei jl. werden de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd van TTV Nordic in Kollum gehouden. De jeugd was naar sterkte ingedeeld in twee afzonderlijke poules. Zo hadden alle deelnemers de gelegenheid een mooi resultaat te behalen. Er werd sportief voor de winst gestreden en het was duidelijk zichtbaar dat het niveau van de spelers in het afgelopen jaar weer aanzienlijk is gestegen. Iets waar trainers en de spelers zelf, allen met een goede inzet, aan hebben bijgedragen. In het bijzonder bij de jeugd die op het hoogste afdelingsniveau speelt, waren geweldig mooie rally’s te zien. Toen alle wedstrijden gespeeld waren, konden de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars. In de B-klasse ging de eerste prijs naar Tommy Timmermans. De tweede prijs ging naar Sanne de Jong die in  vijf games uiteindelijk met 2-3 van Tommy verloor. In de A-klasse won Stijn Buisman de eerste prijs. Hij bleek de meerdere van Harm van Wieren die de tweede prijs mee naar huis mocht nemen. De prijswinnaars kregen een mooie standaard uitgereikt

 

 

Kollumer Harm van Wieren Fries Kampioen Tafeltennis

 

Op zaterdag 23 januari 2016 werden in sporthal De Trije te Franeker de Friese tafeltenniskampioenschappen georganiseerd.  TTV Nordic uit Kollum was dit jaar met zeven spelers naar het toernooi afgereisd. ’s Morgens werd het dubbeltoernooi gespeeld met daarin wisselende resultaten voor de deelnemers. Martijn van der Meer en Harm van Wieren waren het meest succesvol door eerste te worden in hun poule. Echter in de kwartfinalewedstrijd werden zij verslagen, zodat geen plaats op het erepodium kon worden bereikt. De overige deelnemers namens TTV Nordic - Anita Spoelstra, Siedo en Sjouke Spijkerman, Tommy Timmermans en Sanne de Jong – deden ook hun uiterste best, maar kwamen helaas niet in de buurt van de prijzen.  In de middag werd het enkeltoernooi gespeeld. Het waren spannende wedstrijden met opnieuw wisselende resultaten voor genoemde spelers. Bij het enkelspel speelde Harm van Wieren in de categorie junioren. Hij zat in de poule met vijf andere spelers. Ondanks dat hij van één speler nipt veloor, werd hij eerste in de poule en mocht door naar de halve finale. In de halve finale speelde Harm van Wieren tegen Teun Nicolai van Dokkum. Hij stond 0-2 achter, maar wist uiteindelijk 3-2 te winnen en speelde de finale tegen Henk Jansma van FTTC. In de finale stond Harm van Wieren aanvankelijk 2-0 voor, maar Henk Jansma vocht zich terug tot 2-2 en werd het heel spannend. De laatste set ging gelijk op, maar Harm van Wieren wist te winnen en eiste de Friese titel in de categorie junioren voor zich op. Een prachtig resultaat!!

 

 

Clubkampioenschap jeugd ttv Nordic

 

Maandagavond 19 mei organiseerde het bestuur van de tafeltennisvereniging Kollum de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd. Er werd een poulesysteem gehanteerd, waarbinnen door alle deelnemers op sportieve wijze werd gestreden. Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld, werden er nog twee finales gespeeld. Bij de jongste jeugd ging deze finale tussen Sjouke Spijkerman en Rosanna Levers. Met een 3-0 overwinning ging de 1e prijs in deze categorie terecht naar Rosanna.

Bij de oudere jeugd stonden Harm van Wieren en Martijn van der Meer in de finale. Na een spannende wedstrijd was de winst uiteindelijk voor Harm. Hij is nu voor een jaar clubkampioen van de jeugd. TTV Nordic kan terugzien op een geslaagd toernooi.

  

Friese kampioenschappen 2014

 

Op zaterdag 25 januari 2014 vond de Friese tafeltenniskampioenschappen plaats in Franeker. Het toernooi werd voor jeugd- en volwassen spelers georganiseerd. ’s Morgens rond half acht werd reeds afgereisd om op tijd aanwezig te zijn. Voor TTV Nordic speelden voor in het jeugdtoernooi: Rosanna Levers, Sanne de Jong, Harm van Wieren en Martijn van der Meer. Aan het seniorentoernooi nam Anita Spoelstra deel. Het toernooi werd officieel geopend rond de klok van negen uur, waarna de dubbelspelen van start gingen. Er werden spannende wedstrijden gespeeld, waarvan een aantal werd gewonnen, maar helaas was dat niet genoeg voor een prijs. Nadat de dubbelspelen waren afgerond, kon het enkelspel beginnen. De jonge talenten Rosanna en Sanne deden hun uiterste best, maar konden helaas geen ereplaats bereiken. Ook Harm van Wieren en Martijn van der Meer slaagden niet in hun missie, alhoewel Harm wel tot de halve finale doordrong. Een mooie prestatie. Anita Spoelstra wist ook in de finaleronde terecht te komen, maar moest in de halve finale haar meerdere erkennen in de Fries Kampioene van het vorig jaar. Een goede prestatie! We kunnen terugzien op een mooi toernooi en volgend jaar doen we opnieuw een gooi naar de prijzen!  

 

 

 

Kollumer Basisscholenkampioenschap tafeltennissen 2014

Op zaterdag 18 januari 2014 werd in sportzaal Baensein in Kollum het kampioenschap tafeltennis voor basisscholen gehouden. Tafeltennisvereniging Nordic organiseerde dit toernooi, waarvoor zich deze keer maar liefst 50 kinderen van de drie basisscholen uit Kollum hadden ingeschreven. Na een kort welkomstwoord voor de deelnemers, vriendjes en familie, werd gestart met het toernooi. De deelnemers waren ingedeeld in poules (op basis van de groepen waarin ze op school “zitten”) en speelden gemiddeld 6 wedstrijden. Het waren spannende wedstrijden, waarin voor de winst werd gestreden, maar sportiviteit stond voorop! De toernooileiding kon aan het einde van de middag de winnaar bekend maken. Het was de Koningin Julianaschool die – net als vorig jaar - welverdiend met de wisselbeker naar huis ging ! De tweede plaats was voor de Prins Bernhardschool . De Professor Casimirschool werd derde. Het was een leuke middag voor deelnemers, toeschouwers en de organisatoren! De Kollumer tafeltennisvereniging ziet terug op een geslaagd toernooi en hoopt de nieuwe talentjes binnenkort opnieuw te kunnen begroeten!!